Japn csirkeleves
Mouchan 2010.08.07. 15:29
» 1 burgonya
» 1 daikon vagy mooli
» 2 hagyma
» 750 g vegyes csirkes (mell vagy comb), felkockzva
» 500 g szilrd tofu
» 200 g shiitake gomba, felszeletelve
» 1 fodorkel, aprra vgva
» 300 g bbikukorica
» 1,5 dl szjaszsz
» 1,2 l csirkealapl
» 125 ml mirin, szraz sherry vagy szak
» s s bors
A burgonyt felkockzzuk, a daikont vagy a moolit megpucoljuk s vkony cskokra vgjuk.
ss vzben 10 perc alatt megproljuk a burgonyt s a retekcskokat.
A finomra vgott hagymt sszedolgozzuk a csirkvel, a tofuval, a gombval, a kposztval s a feldarabolt kukoricval. A szjaszsszal meglocsoljuk, majd a felftt alaplvel felntjk s 10 percig proljuk. Ezutn adagoljuk mg a burgonyt, a retket s a mirint, sval s borssal fszerezve mg nhny percig rotyogtatjuk.
|